De Tibetanenverzorgers achter "Born to be cuddled" dat zijn wij,

 Wouter en Erica.

Er zijn al heel lang honden bij ons in huis en wij kunnen ons een leven zonder deze viervoetige huisgenoten niet voorstellen.

Ooit hebben wij Buddy, een kruising Tibetaanse terriër gehad. Toen wij een aantal jaren geleden aan een nieuwe huisgenoot toe waren, waren wij het er al snel over eens dat dit een Tibetaan moest zijn. Deze waakse, intelligente, aanhankelijke, lieve en heerlijk eigenwijze hondjes zijn erg leuk om om je heen te hebben.

Net op het moment dat wij een Tibetaan zochten verwachtte Brigitte een nestje. Er volgde een kennismaking en een aantal gesprekken later werd duidelijk dat, als er een nestje was met voldoende pups, wij in aanmerking kwamen voor een pupje.

Zo kwam Poppy bij ons in huis. Wij hebben altijd meerdere honden in huis gehad en na verloop van tijd gingen we op zoek naar een maatje voor Poppy. En tja, omdat de baas met pensioen ging en dus tijd genoeg had, leek het ons erg leuk om één nestje van Poppy zelf mee te maken en daar een pupje van te houden. Erg belangrijk voor ons was dat Brigitte ons wilde begeleiden in dit proces.

Voordat Poppy gedekt mocht worden moest ze onderzocht worden op genetische afwijkingen en erfelijke aandoeningen zoals heupdysplasie, patella en oogaandoeningen . Toen dat in orde was konden wij een mooie reu zoeken. Uiteindelijk werden er een paar hele mooie pupjes op de wereld gezet waar wij acht weken lang voor mochten zorgen. Een van de pupjes in dit nestje was een teefje genaamd Anouk en die hebben wij voor onszelf gehouden.

Dat eerste nestje was vanaf het zoeken naar een geschikte reu tot aan het moment dat de pupjes werden opgehaald door hun nieuwe baasjes een groot feest. Het was zo leuk dat wij besloten dat wij het nog één keertje wilde meemaken.

Poppy kreeg na anderhalf jaar weer pupjes en ook met dat nestje heeft Brigitte ons weer met raad en daad bijgestaan.

In 2022 hebben Poppy en Anouk gezelschap gekregen van Jazz (Jasmine Joy for Life).

Wij hebben uiteindelijk een eigen kennelnaam aangevraagd want wij willen samen met Poppy ,Anouk, én Jazz,  nog een paar nestjes op de wereld zetten. 

Misschien vraag je je af waarom heb je een kennelnaam als je, zoals wij, maar incidenteel een nestje hebt? Nou... Wij vinden dat de Tibetaanse pupjes de toevoeging "Born to be Cuddled" achter hun naam verdienen én op hun stamboom vermeld krijgen.

Wij hopen natuurlijk nog meer toekomstige honden eigenaren enthousiast te krijgen voor de Tibetaanse Terriër. 

Zodra wij  pups verwachten zullen wij een aankondiging met informatie plaatsen op de pagina Pups verwacht. Mocht je interesse hebben dan kan je kan hier meer lezen over hoe wij werken.

Wie weet maken wij ooit kennis met elkaar,

Wouter & Erica