Is er een nestje beschikbaar en je wilt graag in aanmerking komen voor een pupje... Hoe gaan we dan verder?

Stuur ons een mailtje, dat kan via het formulier op de Contact pagina of mail naar info@borntobecuddled.nl.  Vertel daarin wat meer over jezelf en geef aan waarom je een Tibetaantje wil en wat je van de hond verwacht. Geef ook je telefoonnummer door, wij nemen dan telefonisch contact met je op en maken een afspraak.

Wij beginnen graag met een uitgebreid kennismakingsgesprek en staan daarbij open voor vragen. Echter zullen wij zelf ook kritische vragen stellen aan de aspirant-baasjes over wat ze verwachten van hun toekomstige huisgenoot en hoe ze er mee om zullen gaan. Wij willen graag weten in wat voor omgeving en gezin onze pupjes terecht komen.

Een voorkeur kenbaar maken is mogelijk. Maar leidend bij ons is de puppy-test die we in week 7 laten uitvoeren door Arnoud Busscher.    De puppy-test geeft een beeld van de mogelijkheden die de pup in zich heeft. Samen met onze ervaringen met de pupjes tijdens de eerste 7 weken is de puppy-test mede bepalend bij welk gezin de pups ondergebracht worden. 

Bij ons is de moeder altijd bij de pupjes. De pupjes worden behandeld alsof ze deel uitmaken van ons gezin. Ze worden grootgebracht bij ons in huis, waar ze de dagelijkse gang van zaken meemaken, dus niet in de garage, de bijkeuken of een buitenren.

Wij kunnen de officiële papieren van de ouderdieren overleggen (stamboom, HD- en Patella-onderzoek, oogonderzoek, het DNA certificaat en de DNA-onderzoeken, NCL, rcd4 PRA, PLL, PRA type 3 en Hypofysaire Dwerggroei.

De pupjes worden onderzocht door onze dierenarts en worden bij ons getiterd, mochten de titer-waarden te laag zijn dan worden ze gevaccineerd. Wij laten de pups meerdere keren testen op wormen en indien nodig worden ze ontwormt . Elke eigenaar krijgt een Europees paspoort mee met daarin de identificatie van de pup en vermelding van de titer-waarden of eerste inentingen en klinisch onderzoek.

Wij stellen een puppykoopcontract op waarbij er aan de kopers o.a. wordt gegarandeerd dat de pups vrij zijn van tot op heden binnen het ras bekende ras specifieke erfelijke gebreken en dat de ouders getest zijn en vrij zijn van op het moment van dekking bekende erfelijke gebreken. De stamboom is beschikbaar via het account dat elke eigenaar van een stamboom-hond moet aanmaken bij de Raad van Beheer.

Vlak voordat de pupjes naar de nieuwe baasjes gaan geven wij een puppy-party. Op die dag kan je kennismaken met de andere aspirant-baasjes en nodigen wij Brenda uit om iedereen nog wat "do's and don'ts" mee te geven.

Bij ons krijgt de nieuwe eigenaar een informatieboekje mee met instructies over hoe je de pup moet verzorgen, voeden en opvoeden.

Uiteraard zullen wij de nieuwe baasjes met raad en daad blijven bijstaan met betrekking tot de gezondheid en het gedrag van de pups..

Wij zijn in het bezit van het diploma Vakbekwaamheid Besluit houder van dieren - Honden en katten. Wij zijn lid van de rasverenigingen de Tibetaanse Terrier Club Nederland en de EGCN, Wij fokken volgens het fokreglement van de TTCN en het duurzame fokbeleid van de Raad van Beheer. Wij fokken Tibetaanse Terriërs met passie en als hobby en plannen onze nestjes met ruime tussenpozen zodat onze Tibetaantjes meer dan genoeg tijd hebben om weer op krachten te komen.